case

Spaanse voetbalreis afgefloten, geld terug afgedwongen

3 min leestijd25 sep 2020

Kasper* kocht voetbalkaartjes voor een Spaanse voetbalwedstrijd en boekte daarom een vliegreis en hotelovernachting voor zijn gezin. Het coronavirus gooide echter roet in het eten. De reis werd geannuleerd. Kasper vroeg zijn geld terug bij de reisorganisatie, maar die kwam met verschillende vouchers over de brug.

Sjaak Drinkenburg

jurist

Bekijk meer

Kasper wilde de vouchers niet accepteren, maar zijn geld terug. De reisorganisatie wilde de reissom niet terugbetalen. Kasper zat opgescheept met vouchers voor de vliegreis en vouchers voor het verblijf, terwijl hij bij één reisorganisatie had geboekt. Hij ging niet akkoord met het aanbod en schakelde mij in voor hulp.

Recht op terugbetaling

Kasper had recht op terugbetaling van zijn reissom. De reisorganisatie kan hem niet dwingen de vouchers te accepteren. Daarom wendde ik mij tot de reisorganisatie en drong aan op betaling. Ik gaf aan dat ik bij het uitblijven van betaling rechtsmaatregelen zou treffen en die kosten ook bij de reisorganisatie zou vorderen. Dat zou dus kostenverhogend werken.

Het resultaat

Na mijn interventie koos de reisorganisatie eieren voor haar geld en betaalde de tickets én de kosten van het hotel alsnog terug. Toch al gauw een bedrag van bijna 3.500 euro. Kasper was blij, en voor mij altijd fijn om te kunnen helpen.

* De naam is gefingeerd.

Disclaimer

Dit blog schetst de algemene regels en uitgangspunten. Uiteraard kan er in specifieke situaties sprake zijn van uitzonderingen. Heeft u vragen over dit onderwerp of uw specifieke situatie, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten.

jurist

Sjaak Drinkenburg

Ik ben een allround jurist en help zowel ondernemers als particulieren met hun juridische vragen en problemen rondom koopovereenkomsten, garantie, duurovereenkomsten, wonen en verbouwen. Ik ben een liefhebber van auto's, in h...

Meer artikelen van Sjaak Drinkenburg

Ook interessant voor je

Nieuwe milieuzones in Frankrijk: zes vragen en antwoorden op een rij
12 feb 20253 min leestijd

Nieuwe milieuzones in Frankrijk: zes vragen en antwoorden op een rij

Sinds 1 januari 2025 is een milieuvignet verplicht in alle Franse steden met meer dan 150.000 inwoners. Dit betekent dat je een speciale sticker, het Crit’Air-vignet, op je voorruit moet plakken om deze zones te mogen inrijden. Daarnaast worden bestaande milieuzones uitgebreid. Waar heb je zo’n vignet nodig en waar koop je het? We zetten zes vragen en antwoorden op een rij.


Sneller aansprakelijk zonder winterbanden
10 feb 20252 min leestijd

Sneller aansprakelijk zonder winterbanden

In Nederland is het gebruik van winterbanden niet verplicht. Dit in tegenstelling tot landen zoals Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland en Luxemburg, waar winterbanden in bepaalde periodes of bij winterse omstandigheden verplicht zijn. Het niet hebben van winterbanden kan juridische en financiële gevolgen hebben. Zes vragen en antwoorden op een rij.

Vakantieganger vaak onwetend over ziektekosten in het buitenland
13 okt 20243 min leestijd

Vakantieganger vaak onwetend over ziektekosten in het buitenland

Wees voorbereid: zorgkosten kunnen hoger uitvallen. Veel vakantiegangers weten niet of ze goed verzekerd zijn tijdens hun reis. Vaak denken ze dat alles wel goed geregeld is, maar komen ze voor onverwachte kosten te staan als ze in het buitenland ziek worden.

Item 1 - 3 uit 3