Ontslag
Het kan zijn dat je als werkgever op een punt komt waarop je afscheid moet nemen van een of meerdere werknemers. Een medewerker ontslaan is emotioneel en complex. Hoe pak je dat aan? Onze juristen kennen de juiste ontslagroute, goed voor jou én voor jouw werknemers. Neem gerust contact op voor advies.
Redenen voor ontslag
Als werkgever kun je verschillende redenen hebben om je personeel te ontslaan. Bijvoorbeeld omdat het economisch niet goed gaat met je bedrijf, bij disfunctioneren of onbehoorlijk gedrag, als een van je werknemers langdurig ziek is, of als er geen klik is tussen je medewerker en de rest van het team. Er komt veel kijken bij een ontslag. Lees je daarom goed in voordat je overgaat tot het ontslag van je werknemer, en neem gerust contact met ons op voor advies. Lees meer over de redenen voor ontslag van je werknemer.
Transitievergoeding bij ontslag
Bij ontslag heeft je werknemer in veel gevallen recht op een transitievergoeding. Dat is een vergoeding die bedoeld is om de overgang naar een nieuwe baan te vergemakkelijken. Zorg ervoor dat je als werkgever op de hoogte bent van de regels rondom transitievergoedingen om juridische problemen te voorkomen.
Ontslag met wederzijds goedvinden
Soms is het voor zowel werkgever als werknemer duidelijk dat het beter is om uit elkaar te gaan. In dat geval kan ontslag met wederzijds goedvinden een goede oplossing zijn. Een ontslag met wederzijds goedvinden kan worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst, waarin afspraken worden gemaakt over onder andere de einddatum en eventuele vergoedingen.
Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)
De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) heeft verschillende regels rondom ontslag en arbeidscontracten veranderd. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze wetgeving en deze correct toe te passen bij het ontslaan van personeel.
Heb je vragen over ontslag van je werknemer?
Je kunt ons altijd bellen of online je vraag stellen. Ben je verzekerd? Stel dan hier je juridische vraag. Ben je niet verzekerd? Bel dan 088 3279 852.
Meer informatie
Zo helpen we je
Adviesgesprek
- Oriënterend gesprek met onze adviseur over je situatie
- Direct advies over vervolgstappen
- Vraag zelf een gesprek aan
Documenten rondom ontslag
- Stel zelf je ontslagdocument op
- Voldoet aan de wetgeving
- Aanvullend juridisch advies mogelijk
Heeft deze informatie je geholpen?
We horen graag je feedback. Daarmee help je ons om deze informatie verder te verbeteren.