Pascal Besselink
Geregistreerd rechtsgebied
Arbeidsrecht
Expertise
Werk en inkomen
Specialiteiten
Arbeidsrecht
Pensioenrecht
Over mij
Ik houd mij vanaf 1997 bezig met het arbeidsrecht. Als advocaat sta ik zowel werkgevers als werknemers bij. In 2010 rondde ik cum laude de postdoctorale Specialisatie Opleiding Grotius Arbeidsrecht af en in 2011 de Leergang Pensioenrecht. Ik richt me onder meer op het ontslagrecht en re-integratievraagstukken. Ook adviseer en procedeer ik regelmatig over concurrentiebedingen. Dit onderwerp heeft mijn grote interesse. Ik verzorg cursussen, presentaties en webinars over verschillende arbeidsrechtelijke onderwerpen en publiceer in diverse vaktijdschriften. Ik schrijf blogs en treed regelmatig op als woordvoerder over actuele arbeidsrechtelijke onderwerpen in kranten en tijdschriften, en op radio en tv. Op die manier probeer ik als meester in juridische hulp het recht toegankelijk te maken voor iedereen.
Zo zet ik me in voor jou
Ik vind het belangrijk om persoonlijk contact te hebben met mijn klanten. Toegankelijkheid en korte lijntjes zijn dan voor mij essentieel.
Artikelen van Pascal Besselink
Geen transitievergoeding voor werknemer bij faillissement
Wat zijn je rechten bij ontslag door faillissement?
Tussentijds opzeggen arbeidscontract niet zonder risico
Zonder een opzegbeding kan tussentijds opzeggen van een arbeidscontract voor bepaalde tijd financiële gevolgen hebben.
Wat gaat er veranderen binnen het arbeidsrecht met de nieuwe coalitie?
Wat zijn de plannen voor het arbeidsrecht met nieuwe coalitie? Een drietal onderwerpen uitgelicht.
Nevenwerkzaamheden verbieden is balanceren tussen bedrijfsbelangen en werknemersrechten
De ‘Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’ biedt werknemers sinds 1 augustus 2022 meer vrijheid om nevenwerkzaamheden te verrichten. Een werkgever kan dat niet zomaar verbieden.
Elke minuut telt: opstarttijd is ook arbeidstijd
Elke dag tien minuten eerder op je werk zijn om de systemen op te starten, zonder daarvoor betaald te krijgen. Dit was de realiteit voor een callcentermedewerker die van zijn werkgever eist dat hij vijf en een half jaar aan onbetaalde opstarttijd betaalt. Het Hof erkende deze tijd als arbeidstijd, een beslissing die de werknemer recht gaf op de loonvordering.
Deelname aan demonstraties en discussies op de werkvloer: wat kan wel en niet?
Mag je werkgever het verbieden om deel te nemen aan een demonstratie en wat als de discussie oplaait op de werkvloer en je je onveilig voelt?
- …