Hulp bij letselschade

Je hebt een ongeluk meegemaakt en hebt letselschade. Dan wil je zeker weten dat er goed voor je wordt gezorgd. En dat je krijgt waar je recht op hebt. Je wil je leven weer op orde krijgen. De letselschadespecialisten van DAS geven je passend letselschade advies. Meestal is deze hulp bij letselschade zelfs gratis.

Bel nu voor gratis advies: 088 327 9817.

Ben je verzekerd? Meld dan hier je zaak.


Hoe kunnen wij je helpen?

Ik ben verzekerd

  • Je hebt mogelijk recht op een schadevergoeding.
  • Een letselschadespecialist van DAS geeft jou passend advies
  • Meld jouw letselschade zaak online.

Ik ben niet verzekerd

  • Onze hulp is meestal gratis.
  • Ontdek je recht op schadevergoeding.
  • Direct hulp van je eigen letselschadejurist.
  • Passend advies over de vervolgstappen.
  • Bel ons via 088 327 9817 (ma t/m vrij tussen 8:30 en 17:30)
Direct letsel melden
Item 1 - 2 uit 2

Ik heb letsel, wat moet ik doen?

Ben je aangereden in het verkeer? Aangevallen door een hond? Of gevallen over een scheve stoeptegel? Je hebt waarschijnlijk recht op een schadevergoeding als iemand anders verantwoordelijk is voor jouw letsel. Wacht niet te lang en vraag letselschade advies. Zo weet je waar je aan toe bent en welke stappen je moet ondernemen om te krijgen waar je recht op hebt.


Accepteer "Marketing cookies" om deze content te bekijken.

DAS helpt jou bij letselschade - bijna altijd gratis

DAS kan je altijd helpen als je letselschade hebt. En in de meeste gevallenis dit gratis. Onze kosten worden namelijk vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Die moet dan wel aansprakelijkheid erkennen. Zo maak je geen kosten voor juridische hulp. Je krijgt dan zelf de volledige schadevergoeding.

Wanneer niet gratis? Een paar uitzonderingen

Er zijn wel een paar uitzonderingen. Wanneer is de juridische hulp van DAS niet (geheel) gratis en betaalt de aansprakelijke partij die kosten niet (geheel) terug? 

  • Als bij een ingewikkelde situatie niet meteen duidelijk is wie aansprakelijk is. We moeten dan eerst onderzoek doen en dan kunnen er wel kosten voor jou zijn. Dat maken wij altijd vooraf bekend en overleggen we met je. 
  • Als de aansprakelijke partij geen aansprakelijkheidsverzekering heeft. Dan is het lastiger om een schadeclaim betaald te krijgen. Misschien moet je dan de kosten voor onze hulp zelf betalen of voorschieten. Ook dat overleggen wij vooraf met je.
  • Bij medische incidenten moet je kosten vaak zelf voorschieten. Dat laten wij je ook vooraf weten. Is jouw claim succesvol? Dan kun je deze kosten achteraf terugkrijgen als onderdeel van de schadeclaim. 

Met of zonder dekking: DAS helpt je

Heb je een rechtsbijstandverzekering met dekking voor letselschade? Dan helpt DAS jou. Heb je geen verzekering of geen dekking voor letselschade? Ook dan kan DAS je helpen. Gratis, op de bovenstaande uitzonderingen na.

Zo gaan we voor jou aan de slag


Het letselschadejuristenteam

2023_-_Letselteam.jpg

Het team Letselschadehulp van DAS, van links naar rechts: Tim Gmelig Meijling, Yasmine Touchane, Gaby Schilder, Burak Bekdur, Saskia van Splunter, Monet Dijkman, Fabrice Fouchier, Nanette Mikker, Sanne de Boer, Angela Koningsveld, Andjala Charan, Remy van der Wal, en Marlou Houtenbos. Niet op de foto: Arthur van Eelen.

Vraag een gratis second opinion aan voor letselschade-advies

Wil je een tweede paar ogen die naar jouw zaak kijkt? Of heb je een aanbod voor een schadevergoeding gekregen en heb je nog geen belangenbehartiger? Laat een letselschadespecialist met je meekijken. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt. Vraag nu een gratis second opinion voor letselschade-advies aan: samen bespreken we de mogelijkheden in jouw situatie.



Second opinion aanvragen

Lees meer over

Heeft deze informatie je geholpen?

We horen graag je feedback. Daarmee help je ons om deze informatie verder te verbeteren.

Wat kun je verwachten van onze juristen?

Andjala Charan - Jaddoe

Medewerker support


“Voor mij is het belangrijk dat cliënten zich niet als een “nummer” behandeld voelen, maar als een mens. Wij als team staan klaar voor hen die onze hulp nodig hebben bij het verhalen van (letsel)schade!”

Angela Koningsveld-Volkert

Senior Medewerker support


“Ik hou ervan om werk uit handen te nemen en ben pragmatisch ingesteld. Dankzij mijn flexibele instelling pas ik me snel aan aan veranderende omstandigheden.”

Arthur van Eelen

Senior Jurist Personenschade


“Erkenning van het letsel is minstens zo belangrijk als het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding.”

Burak Bekdur

Jurist Personenschade


“Het geeft mij veel voldoening wanneer ik anderen kan helpen. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt!”

Fabrice Fouchier

Senior Jurist Personenschade


“Ik kijk ook naar de praktische problemen die door het letsel zijn ontstaan, het gaat om meer dan alleen een vergoeding.”

Marlou Houtenbos

Jurist Personenschade


“De gevolgen van letselschade zijn vaak enorm ingrijpend. U als slachtoffer moet altijd centraal staan.”

Monet Dijkman

Jurist Personenschade


“Het oplopen van letselschade kan behoorlijk heftig zijn. Terwijl het slachtoffer zich richt op zijn of haar herstel, zorg ik voor de behandeling van de letselschadezaak. ”

Nanette Mikkers

Jurist Personenschade


“Het slachtoffer dient zich te kunnen focussen op zijn of haar herstel. Het creëren van een financieel vangnet draagt hier aan bij.”

Remy van der Wal

Jurist Personenschade


Ik ben een betrokken en gedreven belangenbehartiger en neem graag de tijd voor mijn klanten. Daarbij vind ik het belangrijk om aandacht te besteden aan de persoonlijke gevolgen voor het slachtoffer.

Sanna van den Bovenkamp

Medewerker support


“Binnen het letselschadeteam van DAS bied ik ondersteuning aan de juristen. Het geeft mij voldoening als ik zie dat mijn ondersteuning de juristen helpt om uw letselschadezaak te behandelen.”

Sanne de Boer

Jurist Personenschade


“Met het bieden van een luisterend oor en de juiste juridische hulp, kan het slachtoffer zich richten op het herstel.”

Saskia van Splunteren

Medewerker Letselschadehulp


“Recht doen aan het leed, want soms is er zo veel stuk. Ik zet me daarom volledig in voor de mensen die bij mij aankloppen.”

Tim Gmelig Meijling

Manager Letselschadehulp


“Een ongeval kan enorme impact hebben. Ook op uw omgeving. Wij helpen met het juridische stuk, zodat u zich kunt richten op uw herstel.”

Yasmine Khadiri

Jurist Personenschade


“Ik hecht waarde aan het ondersteunen van slachtoffers met letsel. Ik communiceer duidelijk en zorg dat altijd aandacht wordt besteed aan zowel mijn klant als het recht. Daarbij verlies ik nooit de menselijke maat uit het oog.”

Yasmine Touchane- Oqbani

Jurist Personenschade


Het geeft mij voldoening om slachtoffers bij te staan in hun herstelproces door de juridische rompslomp op mij te nemen.

Item 1 - 15 uit 15

Veelgestelde vragen

Wanneer heb je recht op hulp bij letselschade?

Brengt iemand je letselschade toe? Dan heb je recht op een schadevergoeding. Niet in iedere situatie erkent de tegenpartij aansprakelijkheid. Hulp bij letselschade is in deze situaties vaak kosteloos.

Wat kan een letselschadespecialist voor mij doen?

De letselschadespecialisten van DAS geven een passend advies over jouw situatie en ondersteunen je bij iedere stap. Hierbij bepalen we:

  • Wie er aansprakelijk is;
  • Verzamelen van de juiste gegevens;
  • Voorschot schadevergoeding aanvragen;
  • Onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen over schadevergoeding;
  • Nette afronding en afwikkeling.

Hoe lang duurt het proces van een letselschadeclaim?

De duur van een letselschadeclaim hangt af van de complexiteit van de zaak. Ook kan het proces vertragen wanneer de andere partij niet bereid is om mee te werken of om te onderhandelen. Sommige claims handelen we binnen enkele maanden af, terwijl andere jaren kunnen duren. Vraag daarom altijd hulp bij letselschade.

Wat moet je doen als je letselschade hebt opgelopen?

Breng eerst jezelf in veiligheid. Zorg dat je daarna medische hulp zoekt. Dit is belangrijk om jezelf goed te laten nakijken en om je letsel te laten documenteren. Neem daarna contact op met een letselschadespecialist om je zaak te bespreken en de juiste stappen te zetten om te krijgen waar je recht op hebt.

Moet ik naar de rechtbank als ik een letselschadeclaim indien?

Het komt bijna niet voor dat we met een letselschadeclaim naar de rechtbank moeten. We streven ernaar om letselschadezaken snel en soepel op te lossen door middel van onderhandelingen zonder dat er een rechtszaak nodig is.

Kan je een letselschadeclaim indienen voor een ongeval uit het verleden?

In sommige gevallen kun je nog steeds een letselschadeclaim indienen voor een ongeval uit het verleden. We adviseren om een claim zo snel mogelijk na het oplopen van het letsel. De kans is groot dat je in de tussentijd bonnetjes of bewijslasten kwijtraakt. Houd daarnaast ook rekening met de verjaringstermijn.

Hoe lang duurt een letselschadezaak?

De gemiddelde letselschadezaak wordt binnen twee jaar afgerond. De duur van een letselschadezaak is afhankelijk van het herstel van het slachtoffer. Niet alle schade kan namelijk meteen worden vastgesteld. Pas als er een medische eindsituatie is, kan de definitieve schadevergoeding berekend worden.