Soorten letselschade
Heb je letselschade opgelopen? Misschien ben je aangereden of heb je een ongeval gehad op werk. Dit is waarschijnlijk een erg vervelende situatie voor je. Op deze pagina lees je alles over verschillende soorten letselschade en de schadevergoeding die daarbij komt kijken.
Letselschade na bedrijfsongeval
Als je slachtoffer bent van een bedrijfsongeval, kun je jouw werkgever aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen. Een bedrijfsongeval vindt plaats tijdens werktijd, bijvoorbeeld wanneer je van de trap valt of uitglijdt. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke schadevergoeding, moet je aantonen dat het een bedrijfsongeval betreft.
Letselschade na verkeersongeval
Bij een verkeersongeval kan de schade aanzienlijk zijn. Misschien is je voertuig wel beschadigd of heb je zelf letsel, waardoor je reparatie- of medische kosten moet betalen. De aansprakelijkheid bij een verkeersongeval hangt af van de betrokken partijen. Bij een fietsongeluk of een ongeluk met voetgangers is er sprake van een extra bescherming omdat zij worden gezien als "zwakkere verkeersdeelnemers". Het is belangrijk om eerst de verantwoordelijke partij vast te stellen. Verzamel na een verkeersongeval zoveel mogelijk bewijsmateriaal voor je schadeclaim, zoals foto's van het ongeval, een schadeformulier en een medische beoordeling.
Whiplash na verkeersongeval
Een whiplash is een vorm van letsel aan je nek of rug. Dit wordt meestal veroorzaakt door een ongeval waarbij je hoofd plotseling naar voren en naar achteren beweegt, zoals een kop-staartbotsing. Als je aan de voorwaarden voldoet, kun je een schadevergoeding eisen. Het is altijd verstandig om daarvoor een letselschadejurist in te schakelen.
Letselschade medische fout
Soms gaat er helaas iets mis tijdens medische behandelingen door een arts of specialist. Er kan dan sprake zijn van letselschade door een medische fout of nalatigheid. Als de betreffende zorgverlener hier werkelijk aansprakelijk voor is, is het slim om de mogelijkheden voor een schadevergoeding zo snel mogelijk te onderzoeken. Dit zijn vaak complexe zaken, omdat je als slachtoffer moet aantonen dat er sprake is van verwijtbare nalatigheid of fouten, en er bijvoorbeeld geen sprake is van een complicatie. Een jurist kan je helpen bij het onderzoeken van de mogelijkheden.
Gemeente aansprakelijk stellen voor letselschade
Als je schade hebt geleden als gevolg van schuld of nalatigheid van de gemeente, kun je de gemeente aansprakelijk stellen. De gemeente heeft namelijk een onderhoudsplicht binnen de grenzen van de woonplaats. Dit betekent dat ze ervoor moet zorgen dat wegen in goede staat verkeren, stoepen recht liggen en ongebroken delen van de weg zijn afgezet. Het aansprakelijk stellen van de gemeente is echter vaak een complexe zaak, omdat de gemeente niet snel aansprakelijkheid erkent.
Letselschade door een hondenbeet
Als je letselschade hebt opgelopen door een hondenbeet, kun je de eigenaar van de hond aansprakelijk stellen. Volgens de wet is de eigenaar van een dier namelijk verantwoordelijk voor de schade die het dier veroorzaakt. Als je verwondingen hebt opgelopen en extra kosten moet maken, kun je een schadevergoeding claimen. Een hondenbeet kan aanzienlijke materiële en immateriële schade veroorzaken. In de meeste gevallen is de hondenbezitter hiervoor verzekerd.
Juridische hulp nodig?
Heb je kort geleden letselschade opgelopen en wil je een schadevergoeding claimen? Laat onze juristen je helpen! Zij begeleiden je in het maken van beslissingen, het opstellen van belangrijke documenten en het onderhandelen met degene die aansprakelijk is voor de schade.
Ben je niet verzekerd bij DAS, maar heb je wel juridische hulp nodig? Maak dan gebruik van onze On Demand oplossingen.
Hoe kunnen wij je helpen?
Ben je bij DAS verzekerd?
In dat geval helpen wij je graag verder bij direct letselschade melden voor verzekerden.
Bel ons op telefoonnummer 020 651 8815 of meld je zaak online.
Geen verzekering, toch hulp
- Ontdek online je rechtspositie
- Direct hulp van je eigen letselschadejurist
- Onze hulp is meestal kosteloos
- Gratis advies, bel: 088 3279 817
Heeft deze informatie je geholpen?
We horen graag je feedback. Daarmee help je ons om deze informatie verder te verbeteren.