Hulp rondom werk en inkomen
Werk is voor veel van ons een groot en daarmee belangrijk onderdeel van ons leven. Het levert je inkomen. Maar wat als je geen loon hebt ontvangen, of als je werkgever opeens je contract wijzigt? En wat te doen als je zelf wilt opzeggen? Lees hier ook meer over verlof, bijvoorbeeld bij ziekte, ouderschap of vakantie.
Heb je direct hulp nodig?
Stel je juridische vraag.
- Als je een conflict hebt over bijvoorbeeld de opzegtermijn, concurrentiebeding, ziekte- of zorgverlof
- Vraag het na bij het Juridisch Servicecenter.
- Bel ons! Wij zijn bereikbaar van 8:30 tot 17:30 op 020 651 8815.
Kies voor Rechtshulp On Demand.
- Geen verzekering nodig, onze ervaren juristen staan voor je klaar
- Vaste en scherpe tarieven, geen verrassingen achteraf
- Geen getreuzel, we gaan meteen voor je aan de slag
Arbeidscontract en loon
Als je in dienst treedt teken je een arbeidscontract. Hierin staan de afspraken tussen jou en je werkgever. Voorbeelden van die afspraken zijn de proeftijd van je contract, of een concurrentiebeding. Wordt de arbeidsovereenkomst door jou of je werkgever opgezegd, dan gelden daar regels voor. Lees daar hier meer over. Als je werkgever je contract wil aanpassen, mag dat alleen onder bepaalde voorwaarden. Betaalt je werkgever niet je overeengekomen loon, lees dan hier wat je kunt doen.
Ziekte en verlof
Er zijn verschillende typen verlof die je kunt opnemen. Iedereen heeft een wettelijke aantal vakantiedagen en misschien meer vakantiedagen uit de cao van je branche. Met ouderschapsverlof kun je minder werken om meer tijd te besteden aan je kinderen. Is een van deze kinderen, of een partner of ouder ziek, dan kun je zorgverlof opnemen. Kun je zelf door ziekte niet werken en kun je langdurig niet werken? Lees dan hier meer over de regels waar je je aan moet houden.
Heeft deze informatie je geholpen?
We horen graag je feedback. Daarmee help je ons om deze informatie verder te verbeteren.