Hulp rondom familie & relatie

Of je nu geconfronteerd wordt met het einde van een huwelijk, op zoek bent naar een eerlijke alimentatieregeling of je zorgen maakt over een erfenis, wij bieden deskundige ondersteuning. We begrijpen de emotionele tol die deze situaties kunnen eisen en we zetten ons in om de best mogelijke resultaten voor jou en je dierbaren te garanderen.

Heb je direct hulp nodig?

Verzekerd?

Stel je juridische vraag

  • Als je gaat scheiden en te maken krijgt met alimentatie. Of een erfenis moet afhandelen.
  • Vraag het na bij het Juridisch Servicecenter
  • Bel ons! Wij zijn bereikbaar van 8:30 tot 17:30 uur op 020 651 8815
Niet verzekerd?

Ook dan bieden we hulp bij scheiden

Als je gaat scheiden, moet er veel geregeld worden. Met heldere afspraken samen met je partner kun je al veel oplossen. Wat de juiste hulp is voor je echtscheiding is afhankelijk van de manier waarop je getrouwd bent, je financiële situatie en hoe je wilt scheiden.

Wij helpen je vooruit

Familie en relatie: wat je allemaal moet weten.

Scheiden

Een scheiding kan een uitdagend proces zijn, maar begrijpen wat je moet doen tijdens de scheiding en na de scheiding kan helpen om de overgang te vergemakkelijken. Tijdens een echtscheidingsprocedure is het belangrijk om te blijven communiceren. Met heldere afspraken kunnen jij en je ex-partner al veel oplossen. Ontdek hoe je jouw scheidingsprocedure stap voor stap in de goede banen leidt.

Co-ouderschap is belangrijk voor gescheiden ouders. Zorg voor een gezonde communicatie en werk samen aan belangrijke beslissingen voor het welzijn van jullie kinderen. Een goed gestructureerd ouderschapsplan en omgangsregeling helpen om stabiliteit te behouden.

Alimentatie en kinderen

Alimentatie zorgt voor financiële steun voor personen na een echtscheiding. Alimentatie voor kinderen is bedoeld als bijdrage in de kosten van verzorging en opvoeding van het kind. Partneralimentatie, aan de andere kant, richt zich op de financiële behoeften van een echtgenoot of partner die economisch benadeeld kan zijn na de scheiding. Het berekenen van alimentatie omvat een grondige beoordeling van verschillende factoren, waaronder inkomen, vermogen en levensstandaard tijdens het huwelijk. Rechtbanken kunnen verschillende methoden gebruiken om een eerlijk en billijk bedrag vast te stellen, zodat beide partijen financiële zekerheid hebben. Het ouderlijk gezag gaat over de beslissingsbevoegdheid over de opvoeding van het kind. Dit kan van invloed zijn op de alimentatie, omdat de ouder die het gezag heeft extra steun kan krijgen om aan de behoeften van het kind te voldoen.

Erfenis

Een erfenis aanvaarden of verwerpen kan een belangrijke beslissing zijn, met juridische, financiële en emotionele gevolgen. Het is daarom belangrijk om alles over deze keuze te begrijpen.

De erfenis wordt door de erfgenamen gezamenlijk afgewikkeld, tenzij er in een testament iets anders is bepaald. Er kan bijvoorbeeld een executeur zijn benoemd die het nalatenschap regelt. Heeft de overledene geen testament, dan bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn. Je hebt dan recht op een deel van de erfenis, maar je bent verantwoordelijk voor de afwikkeling van de erfenis.


Heeft deze informatie je geholpen?

We horen graag je feedback. Daarmee help je ons om deze informatie verder te verbeteren.

Zes vragen over indexering alimentatie: is het verplicht en wat gebeurt er als je het niet toepast?
25 nov 20243 min leestijd

Zes vragen over indexering alimentatie: is het verplicht en wat gebeurt er als je het niet toepast?

In dit blog beantwoorden we zes veelgestelde vragen over de indexering van alimentatie en bespreken we wat het gevolg is van deze jaarlijkse aanpassing.

Zo verliest onbereikbare Ella helemaal het gezag over haar dochter
25 jun 20244 min leestijd

Zo verliest onbereikbare Ella helemaal het gezag over haar dochter

Lees hier de blog van onze collega over hoe hij hielp bij een zaak over een verzoek om ouderlijk gezag.


 Alleen op vakantie met je kinderen? Maak er geen rechtszaak van!
25 jun 20243 min leestijd

Alleen op vakantie met je kinderen? Maak er geen rechtszaak van!

Vaak vergeten gescheiden ouders op tijd belangrijke afspraken met elkaar te maken. Zoals de ander toestemming vragen voor een buitenlandse reis met hun minderjarige kinderen.

1 van 3